Your Account
    Log into your account here:
       Forgot Password

    Not registered? Sign Up for free
    Registration allows you to keep track of all your content and comments, save bookmarks, and post in all our forums.
Mobile

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Help with error!

Question asked by HarryPotterFan16 on
Last Modified:

Help with error!

I have recently bought the game and have already completed it twice. However, for some reason unknown to me an error message has popped up just as the game begins to start up, which is stopping me from playing the game :(
The message itself says:
No Label

OS: Windows XP 5.1 (Build: 2600)
CPU: AuthenticAMD Unknown processor @ 1991 MHz with 1022MB RAM
Video: RADEON X300 Series (6483)

Error setting display mode: CreateDevice failed (D3DERR_DRIVERINTERNALERROR). Please delete your Game.ini file if this error prevents you from starting the game.

History: UD3DRenderDevice::UnSetRes <- CreateDevice <- UD3DRenderDevice::SetRes <- UWindowsViewport::TryRenderDevice <- UWindowsViewport::OpenWindow <- UGameEngine::Init <- InitEngine

PLEASE help me try and fix this! :(

Add your answer

Please be as detailed as you can when making an answer. Answers that are too short or not descriptive are usually rejected.

Please do not use this box to ask a question, it will be rejected - this box is for answers ONLY. If you want to ask a question for this game, please use the ask a question box which is above on the right.

Accept submission terms View Terms

You are not registered / logged in.

If you would like to ne notified if/when we have added this answer to the site please enter your email address.

We will only use this address to email the confirmation for this answer.

 

 

Answers
Guest answered:

Wish I could help you but I'm getting an error of my own:
No Label

OS: Windows NT 6.0 (Build: 6002)
CPU: AuthenticAMD Unknown processor @ 2294 MHz with 1790MB RAM
Video: ATI Radeon 2100 (612)

Negative delta time!

History: UGameEngine::Tick <- UpdateWorld <- MainLoop

Showing all replies
Guest said: 30th Aug 2015 | REPORT
me 2

No Label

OS: Windows NT 6.2 (Build: 9200)
CPU: GenuineIntel PentiumPro-class processor @ 2496 MHz with 1023MB RAM
Video: Intel(R) HD Graphics 4000 (3316)

LockRect failed: D3DERR_DEVICELOST

History: UD3DRenderDevice::ReadPixels <- UD3DRenderDevice::Present <- UGameEngine::Draw <- UWindowsViewport::Repaint <- UWindowsClient::Tick <- ClientTick <- UGameEngine::Tick <- UpdateWorld <- MainLoop

Guest answered:

Maybe just unistal and reinstal?

Showing all replies
Guest said: 28th Apr 2016 | REPORT
That is not working!

Guest answered:

Go to 'My computer', right click the cd-rom icon, and click open. Run setup, and get it installed.
If it's already installed, go to the Shortcut it makes, and right click, then go to properties, then to compatibility. Select windows 95 as the mode, and select 640x480 screen resolution. Then use that shortcut to run the game. I've gotten a similar error, and this fixed it. If it does not work, try the other compatibility modes. (tested on vista)

No Label

OS: Windows 2000 5.0 (Build: 2195)
CPU: AuthenticAMD Unknown processor @ 2669 MHz with 2046MB RAM
Video: NVIDIA GeForce 9500 GT (142)

Negative delta time!

History: UGameEngine::Tick <- UpdateWorld <- MainLoop

Showing latest replies - show all (12)
Guest said: 10th Apr 2016 | REPORT
it wont let me save the change, help me
Guest said: 1st May 2016 | REPORT
you have to change the administrator settings.right click the system folder and go to security.Then tick your account for full control and save.
Guest said: 17th Jul 2017 | REPORT
Thank you so much for this!
Guest said: 12th Aug 2017 | REPORT
dint work


Guest answered:

It says No Label what is that mean this is the message
___________________________________________
No Label

OS: Windows NT 6.1 (Build: 7600)
CPU: AuthenticAMD Unknown processor @ 2408 MHz with 1023MB RAM
Video: Radeon X1900 Series (Microsoft Corporation - WDDM) (630)

Negative delta time!

History: UGameEngine::Tick <- UpdateWorld <- MainLoop

Showing all replies
Guest said: 22nd May 2018 | REPORT
No Label

OS: Windows NT 6.2 (Build: 9200)
CPU: GenuineIntel PentiumPro-class processor @ 1997 MHz with 2047MB RAM
Video: No Video

Can't resolve package name

History: UObject::SafeLoadError <- UObject::StaticLoadClass <- UGameEngine::Init <- InitEngine

Guest answered:

Does anyone know how to fix the freezing npc:s? When ron starts his challenge and gets to the imp part when the introduction ends the imp just freezes and doesnt move. Nothing I have tried works please help :(

Showing all replies
Guest said: 9th Nov 2015 | REPORT
I have the same problem. please help.
MooneRider said: 23rd Jan 2016 | REPORT
A bit late, but I had this exact problem as well, and it was tearing my hair out until I found the solution. After a bit of my own experimentation and trial-and-error, what worked for me was just running it on different compatibility settings. It worked on Windows 7 for me. Just right click the game's icon, then "Troubleshoot Compatibility". Don't use the recommended settings, click on the option that says troubleshoot based on what you experienced, or whatever. Next, ONLY check the box that says "This program worked on previous versions of windows, but doesn't work now", or something like that. It will then bring you to a list of operating systems. Click Windows 7, then press okay, and test the program. The imp should attack Ron as expected. If that didn't work, I'd try Windows Vista. That worked for me after nothing else did. Hope I helped. Smile
Guest said: 27th Mar 2016 | REPORT
it doesn't work?

Guest answered:

I've got the fix!
Go to your Prisoner of Azkaban folder and then the 'system' folder. Find a file called 'Default.ini' and open it. Then search for the line 'RenderDevice=D3DDrv.D3DRenderDevice' and put a ';' in front of it. Then find the line ';RenderDevice=OpenGLDrv.OpenGLRenderDevice' and remove the ';'. Now the game works totally fine!

Showing latest replies - show all (25)
Guest said: 19th Nov 2016 | REPORT
Thank you so much it worked for me too
Guest said: 6th Dec 2016 | REPORT
In order to save these changes you may have to open Notepad as an administrator.
Guest said: 6th May 2017 | REPORT
it wont let me open as an administrator. How do I open it as administrator?
Guest said: 13th May 2017 | REPORT
I did this, but now when I open it I get a message saying No Label

OS: Windows NT 6.1 (Build: 7600)
CPU: GenuineIntel PentiumPro-class processor @ 2497 MHz with 1023MB RAM
Video: No Video

Can't find file for package 'OpenGLDrv'

History: UObject::SafeLoadError <- UObject::StaticLoadClass <- UGameEngine::Init <- InitEngine


Guest answered:

In Ron's challenge after getting the 6th shield, I entered the checkpoint doorway to trigger the loading screen, but after the load Harry randomly jumps in and the game is set on him, which is problematic because only Ron can cast the Carpe R. Spell to continue the game. I tried reloading, even playing the game over until that point, but nothing works. Please help!

Showing all replies
Guest said: 14th Jul 2016 | REPORT
get out and check again the game i did it 3 times and it worked
Guest said: 14th Jul 2016 | REPORT
I tried that but it still doesn't work :( thanks for the answer though.
Guest said: 18th Jul 2016 | REPORT
I got it working! I simply downloaded the game from a different source. All good now.

Guest answered:

I'm still experiencing this problem. I've tried to change the compatibilty settings, tried every compatibility. I've tried the troubleshoot, but still no luck. Changed the screen resolution to this very weird looking small screen, the game still won't start. And I've tried to look for the default.ini file, but it's not in the folder anywhere.
Does anyone have any other ideas for me to try, cause I'm feeling nostalgic and really wanna play the game haha... ??

Showing all replies
Guest said: 10th Sep 2016 | REPORT
I have the No Label problem, don't know what it means, tried the compatibility modes and the resolution, no luck. I am currently operating on Windows 10 and the same game worked fine for me on Windows XP and Windows 7 in the past. Any other ideas?

Guest answered:

Hey I think you gotta go to system in you're GAME file. Type in un in the search engine. You'll find this thing called 'Default'. Open it and uncomment (remove the semi-colon) in ;RenderDevice=OpenGLDrv.OpenGLRenderDevice . Hope this works for you coz it worked for me.



Guest answered:

Yes it work but opposite to what you wrote


 

For more questions for Harry Potter and the Prisoner of Azkaban check out the question page where you can search or ask your own question.


 
Need Answers?
Ask a question for Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Your Question
Please give as much detail as possible.
View Terms



Ask a question for a different game.